Συνταγές
Γλυκάκι πανεύκολο με λίγα υλικά αλλά πολύ νόστιμο γευστικό και αρωματικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ βανίλιας
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ κακάου
1 kg γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
Σάλτσα φράουλας ή μαρμελάδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια.(εγώ έβαλα το ενάμιση πακέτο για να μην είναι πολύ μπουκτιστικό)
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το γιαούρτι και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα φράουλας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας απλώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Όσο περισσότερες ώρες μείνει στο ψυγείο τόσο καλύτερα γιατί μαλακώνουν τα μπισκότα και γίνεται πολύ πιο νόστιμο.
Σάλτσα φράουλας μπορούμε να φτιάξουμε με μία συσκευασία φράουλες κομμένες σε κύβους, 3 έως 4 κουταλιές ζάχαρη και απλά το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να δέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Πανεύκολο γλυκάκι με κρέμα κερασιού
Υλικά
Για τη λευκή κρέμα
6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
Για τη κρέμα κερασιού
6 φλυτζάνια τσαγιού χυμό κερασιού
1 φλυτζάνι τσαγιού λίγο λιγότερο ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Φτιάξε δύο ξεχωριστές κρέμες .
Ρίχνετε πρώτα σε ένα γυάλινο μπολ βρεγμένο την ζεστή λευκή κρέμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα κερασιού στην αρχή στη μέση της λευκής κρέμας και συνεχίζετε προς τα άκρα.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για έξι με επτά ώρες.
Αν θέλετε όταν αναποδογυρίσετε το γλυκό ρίχνετε καρύδα .