Συνταγές
Πολύ ωραία, υπέροχααα χορτοπιτάκια με άγρια χόρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Πρασάκια
Μάραθα
Μυρώνια
Κουτσουνάδες (παπαρούνες)
Γαλατσίδες
Καυκαλήθρες
Σέσκουλα
Σπανάκι
Οι ποσότητες είναι προαιρετικές…
Εκτέλεση
Τα καθαρίζουμε τα πλένουμε πολύ καλά τα ψιλοκόβουμε και τα ψήνουμε τσιγαριαστά με ελαιόλαδο και αλατάκι… Πρώτα τα μάραθα και τα πρασάκια και σιγά σιγά βάζουμε και τα υπόλοιπα πάντα τα πιο σκληρά πρώτα και τελευταία τα πιο μαλακά…
Τα ψήνουμε μέχρι να σωθούν όλα τα νερά και να μείνουν με το λαδάκι τους….τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά όλο το βράδυ….
Ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι
2 κούπες νερό
1 σφηνάκι ρακή
1 σφηνάκι λάδι
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι… όχι όλο, αφήνουμε λίγο… Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια….
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και ανοίγουμε φύλλο στη μηχανή στο νούμερο 4 ή 5 αν θέλουμε πιο λεπτό… Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ατομικά χορτοπιτάκια με σουσάμι.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό πράσο
300 γρ τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
Σουσάμι
Νερό
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το σπανάκι και το πράσο, συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και τα βράζουμε. Αφού μισοψηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Για τη γέμιση συμπληρώνουμε το τριμμένο τυρί και το χτυπημένο αυγό.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Με ένα βουρτσάκι λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά. Βάζουμε στη μέση κάθε φύλλου λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μικρό ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σουσάμι πάνω στα ρολάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προσοχή με το ελαιόλαδο – δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα.