Συνταγές
Χιονάτη, ένα γλυκό όνειρο – πάρα πολύ γευστικό και απίθανο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού Ηλιέλαιο
Πέντε αυγά
Δυόμισι φλυτζάνια αλεύρι .γ.ο.χ.
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Ένα μπεικιν
Μια βανίλια
Σιρόπι σοκολάτας
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Μια κουβερτουρα. 125 γρ.
Δύο κουταλιές της σούπας κακάο
100 γρ.βιταμ
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ για το περιτύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα το ταψί είναι 30 / 40 για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομμάτια.
Στο κατσαρόλακι βράζουμε το σιρόπι την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά το τραβάμε από την φωτιά. Και όπως είναι ζεστό προσθέτουμε την κουβερτουρα. Το Βιταμ. Και το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Βουτάμε τα κομμάτια ένα μέσα στο ζεστό σιρόπι για πολύ λίγο και τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Και τα τυλίγουμε με το ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις δροσερό γλυκό χιονάτη.. ότι πρέπει από δω και πέρα
Η Συνταγή είναι από κ. Λια Μπουγουδη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο παππαδοπουλου
2 ανθός αραβόσιτος βανιλια στιγμης
700μ.λ γαλα
2/3 φυτική σαντιγη
1/2ζαχαρουχο
Λιγο ινδοκαρυδο και για πασπαλισμα
Εκτελεση
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα πιρεξ χοντρά κομμάτια και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα που την χτυπαμε με το γάλα ανακατεύουμε με το χέρι μου να μιυλιασουν τα μπισκότα και ισιωνουμε με ένα κουτάλι.
Από πάνω ρίχνουμε την φυτική που την χτυπώ μαζί με το ζαχαρούχο και λίγο ινδοκαρυδι
Τέλος Πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από κ. Λια Μπουγουδη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.