Συνταγές
Υπέροχο αφράτο κέικ πορτοκαλιού – δεν μπορώ να περιγράψω το ποσό αφράτο και μαλακό γίνεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για φορμα 28 εκ.
3 αυγά,1 μισή φλ. του νες την κόκκινη ζαχαρη κ λίγο παραπανω,1 φλ.μιση λάδι ηλιελαιο, μισή βιταμ λιωμενο,1 φλ.του νες γάλα εβαπορε αδιαλυτο,1 βανιλλια,1 φακ. μπεκιν, ξύσμα από ένα πορτοκαλί, κ τον καρπό του που είναι λιωμενος όταν το σουρωσουμε,όχι τον χυμο του,κ 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτελεση:
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσουν, ριχνουμε την βανιλλια, το ξυσμα κ τον καρπό του πορτοκαλιου,το μπεκιν, κ τελος το γαλα εναλλάξ με το αλευρι
Βουτυρώνουμε κ αλευρωνουμε την φορμα, βαζουμε το μίγμα κ ψηνουμε αντιστάσεις για 1 ώρα περιπου θα το βλέπουμε κιολας γιατί είναι κ αναλόγως τον φούρνο,δεν το πάρα ψηνω για να είναι αφράτο
Αφηνουμε κρυώνει κ πασπαλιζουμε με άχνη, η ότι άλλο θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις κέικ πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας !
Πολύ μαλακή ψίχα..
Η Συνταγή είναι από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
500γρ φαρίνα
1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι ( με την φλούδα)
Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθομαι να γίνει πουρές.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.
Μετά ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαριζ σιγά σιγά.
Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα.
Μόλις γίνει και το ξεφορμάρομαι το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος η το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.