Συνταγές
Υπέροχη πολύ ωραία φτιαγμένη με ωραία διακόσμηση αλμυρή τούρτα (μπόμπα) με τονοσαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
15 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
2 τόνους σε νερό στραγγισμένο καλά
2 πατάτες βρασμενες κομμένες σε κυβάκια στραγγισμένες
2 καρότα βρασμενα κομμένα σε κυβάκια στραγγισμενα
5-6 αγγουράκια τουρσι ψιλοκομμένα
2κ σ καλαμπόκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 βαζάκι μαγιονέζα 500 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπαλάκι βαζουμε τις πατάτες τα καρότα το κρεμμυδάκι τον μαιντανο τα αγγουράκια τον τόνο το καλαμπόκι και 3 κ.σ γεμάτες μαγιονέζα και ανακατέυουμε καλά να ενσωματωθούν προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
Στρωνουμε σε φορμα με τσερκι 20 εκ τις 5 φέτες του ψωμιού από επάνω στρωνουμε την μισή τονοσαλατα βαζουμε ακόμα 5 φέτες ψωμί και την υπόλοιπη τονοσαλατα έκλεισα με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού σκέπαζουμε με μαγιονέζα
Αφηνουμε 2-3ωρες στο ψυγείο να σφίξει. Μετά βγαζουμε το τσερκι κάλυπτουμε και τα πλαινα με την μαγιονέζα και στόλισα με αγγουράκι ελιτσες ντοματίνια και μαιντανο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μια τούρτα…. αλλά…τι τούρτα! Αλμυρή.
Η Συνταγή είναι από κ. Βασιλική Μπριζολάκη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
Μια συσκευασία ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
700γρμ.τυρι Φιλαδέλφεια
400γρμ κρέμα γάλακτος
Γκούντα,σαλάμι αέρος, ζαμπόν, συσκευασία πιπεριές Φλώρινας στο βάζο, πικλες,ντοματίνια
Εκτέλεση
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε τετράγωνο σχήμα
Αλείφουμε μια στρώση από το μίγμα με φιλαδέλφια
Τοποθετούμε φέτες ζαμπόν
Από πάνω πάλι φέτες ψωμιού και στρώση από το άλοιμα, τοποθετούμε το γκούντα
Από πάνω πάλι φέτες ψωμιού,άλοιμα, τοποθετούμε τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με κομμάτια πίκλες
Πάλι φέτες ψωμιού,άλοιμα και από πάνω το σαλάμι αέρος
Τέλος φέτες ψωμιού και αλοίφουμε πάνω και γύρω την τούρτα με το υπόλοιπο άλοιμα τυριού και στολίζουμε την τούρτα μας!
Η Συνταγή είναι από κ. Βασιλική Μπριζολάκη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.