Συνταγές
Πανέμορφη και πεντανόστιμη αλμυρή τούρτα για κάθε εορταστικό τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ καπνιστή γαλοπούλα
200 γρ τριμμένη γραβιέρα
3 πατάτες βρασμένες και τριμμένες
3 καρότα βρασμένα και τριμμένα
2 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
3 αυγά βρασμένα και τριμμένα
200 γρ αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
300 γρ μαγιονέζα
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 μπολάκι καλαμπόκι
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο κέντρο μιας πιατέλας ένα ποτήρι ανάποδα και στρώνουμε γύρω γύρω τα υλικά μας σε στρώσεις ξεκινώντας με τις πατάτες .
Σε κάθε υλικό που βάζουμε απλώνουμε μια στρώση μαγιονέζα που την έχουμε ανακατέψει με το γιαούρτι.
Κόβουμε διάφορα σχέδια από καρότα, παντζάρι και ασπράδι αυγού με κουπ πάτ και στολιζουμε.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για γρήγορα και εύκολα αλμυρά πανκεικς – πολυ αφράτα και πετυχημένα – ένα σνακ στα γρήγορα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3/4 φκ γάλα
3 κ σ βούτυρο λιωμμένο
1 φλ αλέυρι
1κ γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
1 αυγό
1/2 φλ κασερι τριμμένο
2 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το βούτυρο μετά προσθέτουμε την ζάχαρη το αλάτι το αλέυρι και ανακατέυουμε καλά τέλος προσθέτουμε το τυρί και την γαλοπούλα
Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και βάζουμε από μια κουταλιά από τον χυλό ψήνουμε σε μέτρια φωτιά πρώτα από την μια μεριά και μετά γυρνάμε από την άλλη.
Βγαινουν οκτώ πανκέικς!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.