Συνταγές
Το πιο νόστιμο σπιτικό μιλφέιγ που έχετε δοκιμάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
σε τσέρκι Νο 18
1 φύλλο σφολιάτας
600 γρ. γάλα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση ΜΙΛΦΕΙΓ
1 κρέμα γάλακτος ΣΤΆΜΟΣ των 250γρ
Εκτέλεση
Επάνω στο φύλλο σφολιάτας βάζουμε ζάχαρη άχνη το περνάω από πάνω με ένα πλάστη …κόβουμε 2 φύλλα με το τσέρκι.. σε 20cm…γιατί μετά μαζεύεται…Και γίνεται 18cm ότι άλλο σχήμα θέλω…τα τρυπαμε με το πιρούνι και τα ψήνουμε στους 190° Για 20′ στον αέρα
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος για 5′ περίπου στο μίξερ…τη βάζουμε σ’ένα μπολ.. Στη συνέχεια χτυπάμε με 600ml γάλα και τη κρέμα ζαχαροπλαστικής για 5′ τη βάζουμε μέσα στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε να ενωθούν..
Βάζουμε το ένα στρογγυλό φύλλο κάτω.. Από πάνω λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα..Από πάνω το άλλο στρογγυλό φύλλο την υπόλοιπη κρέμα…κρατάμε βέβαια λίγο για να τη βάλω γύρω γύρω…
τα υπόλοιπα τα έχω τριψει να χρησιμοποιουμε από πάνω και στα πλάγια αφού βάλω τη κρέμα…Και Ρίχνω στο τέλος ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εύκολο και πάνω απ όλα γρήγορο γλυκό με πτι μπερ
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασία Πετκάκη – “Ti θα μαγειρεψουμε??”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κιλό γιαούρτι
2 πακέτα γλάσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε σε ταψί τούρτας δύο στρώσεις πτι μπερ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά
Τοποθετούμε την μισή κρέμα
Βάζουμε άλλες δύο στρώσεις πτι μπερ και τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε τό γλάσο
Αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασία Πετκάκη – “Ti θα μαγειρεψουμε??”.