Συνταγές
Ψητό χοιρινό στο φούρνο με σπέσιαλ μαρινάδα, για το γιορτινό τραπέζι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν θες να εντυπωσιάσεις στο γιορτινό τραπέζι φτιάξε αυτό το ψητό χοιρινό μαγειρεμένο στο φούρνο με πατάτες, καρότα και πολλά μπαχαρικά! Το μυστικό στην γεύση είναι η καταπληκτική μαρινάδα του! Κανείς δεν θα φύγει νηστικός! Καλές γιορτές!
Υλικά
Για την Μαρινάδα
300 ml λευκό κρασί
Χυμός από 2 λεμόνια
Χυμός από 2 πορτοκάλια
100 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά δεντρολίβανο
1 κουταλιά πάπρικα
Ρίγανη-Θυμάρι
Αλάτι-Πιπέρι
Μπούτι χοιρινό
3-4 καρότα
2-3 πατάτες
Νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την προετοιμασία για την μαρινάδα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την μαρινάδα μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Κατόπιν, καλύπτουμε την γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το κρέας.
Στην συνέχεια, περιχύνουμε με την μισή μαρινάδα το κρέας και έπειτα το γυρίζουμε. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Συνεχίζουμε καθαρίζοντας και κόβοντας σε χοντρά κομμάτια τα καρότα και τις πατάτες.
Κατόπιν, τα τοποθετούμε στην γάστρα και προσθέτουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην χαμηλή σχάρα.
Χρόνος Ψησίματος: Ψήνουμε περίπου τόση ώρα όσο είναι και το βάρος από το κρέας (π.χ. για 2 κιλά χοιρινό κρέας υπολογίζουμε περίπου 2 ώρες).
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αν το κρέας μας είναι πάνω από 3 κιλά δεν βάζουμε από την αρχή τα καρότα και τις πατάτες για να μην λιώσουν.
Επίσης, στον μισό χρόνο ψησίματος γυρίζουμε το χοιρινό, για να πάρει χρώμα.
Ελπίζουμε να μείνετε ευχαριστημένοι και να το απολαύσετε όπως και εμείς! Καλές γιορτές με υγεία!
Δες αναλυτικά την συνταγή και στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!