Συνταγές
Μια παλιά παραδοσιακή συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο αγελάδας καλής ποιότητας
250 γρ. Φυτίνη η Μινερβινη και στην Κύπρο Spray. Τα βούτυρα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η αλεύρι 00, το κοσκινίζουμε
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα με η χωρίς τη φλούδα και χοντροκομμένα η και ολόκληρα
400 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μίξερ τα Βούτυρα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις βανίλιες και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε ξανά για 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Σταματάμε το μίξερ και δουλεύουμε με το χέρι μας πολύ απαλά και για λίγο ρίχνοντας λίγο λίγο το κοσκινισμενο αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κάνουμε μπαλάκια των 25 γραμμαρίων και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλο μας. Ακουμπάμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170′ βαθμούς.
Όταν κρυώσουν λίγο τα περνάμε από άχνη ζάχαρη.
Μυστικά: είναι σημαντικό να χτυπήσετε τα βούτυρα για 10′ λεπτά. Αν θέλετε χρησιμοποιείται μόνο φρέσκο βούτυρο.
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, δες άλλη μια απολαυστική εκτέλεση για γεμιστους κουραμπιέδες με καρύδα και σιρόπι – θα γίνουν ανάρπαστοι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη”
Υλικά :
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
3 κρόκους αυγού
3 κουταλιές κακάο
1 βανίλια
1 μπέικιν
4 ποτήρια του νερού αλεύρι
Για την γέμιση
1 ποτήρι του νερού γεμάτο καρύδα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
Για το σιρόπι :
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
λίγη βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση :
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι ασπρίσει. Ρίχνουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Παίρνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού πλάθουμε μπαλάκια και γεμίζουμε με το υλικό της γέμισης. Τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25′. Τους αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού επί 5′ και περιχύνουμε τους κρύους κουραμπιέδες με το καυτό σιρόπι.
Στολίζουμε με καρύδα ή ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη”