Συνταγές
Υπέροχοι λαχανοντολμάδες με χοιρινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Ένα λάχανο μέτριο
700 γραμμάρια κιμά από ελια
2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Άνηθο αλάτι πιπέρι
1 κνορ.. 2 κουταλιές βούτυρο.
1φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο… 2 αυγά και δύο λεμόνια για το αυγολέμονο.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό έχουμε βράσει το λάχανο και έχουμε πάρει τα φύλλα τους 1-1 τα οποία τα κόβουμε στη μέση και αφαιρουμε τα κοτσάνια τους. Έχουμε φτιάξει το μίγμα του κιμά σε ένα μπολ έχουμε τρίψει το κρεμμύδι το σκόρδο αλάτι πιπέρι .
εχουμε ρίξει τον κιμά τον άνηθο και το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έχω ανακατέψει πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα ριχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρισα τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια..όταν πήραν όμορφο χρώμα έσβησα την φωτιά και τοποθέτησα ανάμεσα και γύρω-γύρω τόυς λαχανοντολμάδες.. αυτή τη φορά έβαλα και 2 κολοκυθάκια ενδιάμεσα.. αρέσουν στην κόρη μου πολυ.
Βράζουμε το φαγητό στη χύτρα για 10 λεπτά αφού έβαλα νερό τόσο όσο να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες.. το κανουμε στη χύτρα γιατί δεν ήθελα να μου φύγει το νερό από μέσα και να πρέπει να συμπληρώσω άλλο.. όταν άνοιξα την κατσαρόλα το νεράκι ήταν όλα μέσα.. πήρα ζωμό από αυτό χτύπησα τα δύο αυγά με δύο λεμόνια και έκανα το αυγολέμονο..
Νόστιμη συνταγή “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Συνέχισε να δοκιμάζεις τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.
Δες παρακάτω πως να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου λαχανοντολμάδες με κιμά
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
400 γρ χοιρινός κιμάς
400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλ. του τσαγιού ρύζι της αρεσκείας σας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι, πιπέρι
2 κύβοι νοστιμιάς της επιλογής σας
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Σε νερό που βράζει ζεματάμε τα φύλλα του λάχανου για λίγα λεπτά και τα αποσύρουμε σε ένα ταψί ώστε να κρυώσουν.
Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Ρίχνουμε τον κιμά ,το πιπέρι, τους κύβους νοστιμιάς, αλάτι με προσοχή, την ψιλοκομμένη ντομάτα και νερό ώστε να μισοψηθεί ο κιμάς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ρύζι και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, γεμίζουμε κάθε φύλλο με λίγη γέμιση. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες σε κατσαρόλα αφού τοποθετήσουμε στον πάτο της μερικά λαχανόφυλλα.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, καλύπτουμε με ένα πιάτο, κατά προτίμηση τσίγκινο και συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό ώστε να καλυφτούν οι λαχανοντολμάδες.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφού βράσουν οι λαχανοντολμάδες, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού.
Κατά το σερβίρισμα, ταιριάζουν τέλεια και με στραγγιστό γιαούρτι.