Γλυκα
Νοστιμότατο τιραμισού στο τσακ μπαμ – χωρις αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τρομερά εύκολη συνταγή και με λίγα υλικά! Στην καλύτερη version του… Αφού απουσιάζουν τα αυγά!! Αυθεντικό λοιπόν τιραμισού … με την υπέροχη αέρινη κρέμα τυριού.. και το μοναδικό άρωμα του…. Espresso!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
420 ml. γάλα, κρύο
2 κ.γ. espresso
1 φάκελος σαντιγί στιγμής Mac Magic
200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1 πακέτο σαβαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπρίκι βράζουμε τα 220 γρ. από το γάλα και τον espresso, ανακατεύοντας. Μόλις φουσκώσει, κατεβάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Αδειάζουμε αυτό το μίγμα μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα σκεύος, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. από το γάλα, συμπληρώνουμε 1 φάκελο σαντιγί στιγμής, και χτυπάμε για περίπου 4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μίγμα με το γάλα και τα τοποθετούμε σε ένα τσέρκι στρογγυλό.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την μισή κρέμα από το μίξερ επάνω από τα μπισκότα στο τσέρκι και κατόπιν φτιάχνουμε ακόμα μία στρώση με μπισκότα σαβαγιάρ επάνω από την κρέμα. Στρώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα. Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και πασπαλίζουμε με κακάο.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “τιραμισού “ είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis