Συνταγές
Απίθανη πορτοκαλόπιτα – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Πακετο φυλλο βυρηττου
1κουπα ζαχαρη
1 κουπα λαδι ελαφρυ
4 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι
2 βανιλιες
1 φακ μπεικιν
Ξυσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιροπι
3 κουπες ζαχαρη
2 1/2κουπες νερό 1κουπα χυμο πορτοκαλι 1κ.σ.ξυσμα βρασιμο περιπου 6-7 λεπτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα φυλλα μαζεμμενα σαν βενταλια στο ταψι κι αφηνω κανα δυο ωρες να στεγνωσουν , σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αυγα με την ζαχαρη να χτυπηθουν καλα ριχνουμε το λαδι την βανιλια ξυσμα ,στο γιαουρτι ριχνω το μπεικιν περιμενουμε να φουσκωσει κι ενσωματωνουμε κι αυτο στο μειγμα.
ριχνουμε κουταλια κουταλια αναμεσα στις πτυχεςκι αφηνουμε να πιει κανα τεταρτακι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 35-40 λεπτα .κρυα πορτοκαλοπιτα ζεστο σιροπι
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πορτοκαλόπιτα από σπίτι
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Serrou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρουστας (450 γρ)
1 γιαούρτι στραγγιστο
1 ποτήρι αραβοσιτελαιο
1 Ποτήρι ζάχ αρη
1 μπεικιν
1 ή 2 βανιλιες
1/2 ποτήρι ξύσμα πορτοκαλιού
5 αυγά
Σιρόπι :
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2. 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Βράζουμε 8 λεπτά από την ώρα του βρασμού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε ταψί 40 χ 32 ή πυρεξ μεγάλο βούτυρο και στρώμα 1 φύλλο. Τα υπόλοιπα τα κάνω ψιλοκομμένα με το ψαλίδι σε άλλο ταψί και τα αφήνω να ξεραθουν.
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, ρίχνουμε το μπεικιν, το λάδι,το ξύσμα, το γιαούρτι, βανίλιες, λίγα λίγα τα ψιλοκομμένα φύλλα ανακατευοντας καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βάλει το ένα φύλλο και ψήνουμε 170 για 45 λεπτά. Όταν το βγάλουμε χαράζουμε και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Serrou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”