Συνταγές
Όνειρο έγινε! Πάστα ταψιού με κρέμα σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κομμάτι λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ –
δύο τενεκεδάκια ερμολ ,
1 κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια
150-200 γρ κουβερτούρα λιωμένο με λίγο γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων χλιαρό όχι ζεστό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Βάζουμε σε ένα πιάτο 200 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων νά ζεσταθεί ανακατεύουμε καλά στο τέλος ρίχνουμε 1 κ.σ μέλι και 1 κγ βούτυρο ανακατεύουμε πάλι καλά αφήνουμε να γίνει χλιαρή μετά απλώνουμε στο παγωμένο γλυκό
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τη βανίλια , το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα, προσεχτικά για να μη χάσουμε πολύ ογκο.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 36Χ30 περίπου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή
αφήνουμε να κρυώσει λίγο 5 λεπτά μετά περιχύνω με ζεστό όχι καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει μετά βάζουμε τη κρέμα σαντιγί.
Βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά .Αφήνω να κρυώσει λίγο.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε τα ερμολ να γίνει σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και κουβερτούρα λιωμένο , απλώνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζουμε ψυγείο να παγώσει μερικές ώρες μετά απλώνουμε τη γκαναάζ βάζουμε ψυγείο νά κρυώσει μετά στολίζουμε με κρέμα και γλυκό κουταλιού σύκα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.