Συνταγές
Όνειρο έγινε – γαλακτομπούρεκο με κατσικίσιο γάλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 βανιλιες
1 λίτρο γάλα κατσίκας, φυσικά γίνεται και τού εμπορίου
1 φλυτζανακι του καφέ νερό μέσα
5 αυγά
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού των 200 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσεδάκι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας ακόμα
Μια τσιμπια αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές βούτυρο αγνό φρέσκο για μέσα στην κρέμα
Μια συσκευασία φύλλο κρούστας
250 γρμ βούτυρο αγνό αγελάδας ή πρόβειο τύπου Κέρκυρας , εγώ βρήκα το Όλυμπος εδώ στην Ικαρία.
Για το σιρόπι..
700 γρμ ζάχαρη
40 γρμ νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα απ’όλα φτιάχνω το σιρόπι για να κρυώσει.. ( κρύο σιρόπι καυτό γλυκό).
Ύστερα φτιάχνω την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο. Όταν δέσει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά , χτυπάμε τά ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με το μίξερ χειρός
ρίχνουμε και τά ασπράδια, συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνω μέσα στην κρέμα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ή κρέμα μας. Καθώς και τίς 3 κουταλιές βούτυρο.
Ύστερα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σέ τηγάνι όχι να κάψει αλλά ίσα που να λιώσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε το πυρέξ και ξεκινάμε να στρώνω τά μισά φύλλα με βούτυρο αλειμα σέ κάθε φύλλο με το βούτυρο. Ρίχνουμε όλη την κρέμα, γυρίζω τά φύλλα μέσα στην κρέμα τά οποία εξέχουν. Ύστερα βάζω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τόν ίδιο τρόπο αλείφουμε με το βούτυρο. Ότι εξέχει τώρα τά γυρίζω από μέσα. Ρίχνουμε όλο το βούτυρο από πάνω.
Χαράζουμε οριζόντια και κάθετα, ραντίζω με νερό, γύρω στην μισή κούπα. Και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 1 ώρα στους 170-180 αντιστάσεις. Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω τό κρύο σιρόπι μας. Αφήνουμε εκεί να κρυώσει και κόβουμε ύστερα από 4 ώρες τουλάχιστον.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.