Συνταγές
Ωραιότατη κολοκυθόπιτα με κολοκύθια φέτα και σούπερ κολοκυθολούλουδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
30 με 50 ανθούς κολοκυθιού
1 μεγάλο κολοκύθι ξυσμενο,
250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη,
1 φλ.τσ. νερό,
1 μιση φλ.γάλα,
1 φακ.μαγια,60γρ. λάδι, λιγο αλάτι,δυόσμο,
Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει για να γίνει ένας πηχτός χυλός ,όπως του κέικ,λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε στα 2 τα λουλουδάκια,ξυνο το κολοκύθι κ το βάζουμε να βγάλει τα υγρά του,
Σε λεκανη βάζουμε το νερό , προσθέτουμε το γάλα ,την μαγια,το αλάτι,το αλεύρι τόσο όσο να βλέπουμε τον χυλό να είναι σαν του κεικ, τον δυόσμο, τα κολοκυθολουλουδα, το κολοκύθι ξυσμενο κ σουρωμένος καλά με τα χερια μας
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί κ τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψι 30 εκ. Πασπαλιζουμε με τυρί κίτρινο
Ψηνουμε στους 200 για μιαμιση ώρα κ το βλέπουμε βέβαια,για παραπάνω
υπέροχα κριτσανιστα:
καθαρίζουμε 2 κολοκύθια τα κόβουμε σαν της πατάτες της τηγανιτές περίπου τα αλάτιζουμε , τα αφήσουμε ένα τέταρτο εγώ να βγάλουν τα υγρά τους, σε ένα πιατο χτυπάΜΕ 2 αυγα με λίγο γάλα, σε ένα άλλο πιάτο λίγο αλεύρι, κ στο τρίτο λίγη φρυγανιά
Βουτάμε πρώτα τα στικ κολοκυθιου στο αλευρι, μετα στο αυγο,κ τελος στην φρυγανιά, τα βάζουμε όλα αφού τα κάνουμε σε λαδωμένο ταψι
ψηνουμε στους 200 μέχρι να τα δούμε να πάρουν χρώμα κ να κριτσανιζουν γίνονται φανταστικά
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.