Συνταγές
Ιταλική μηλόπιτα με αγνά υλικά χωρίς λιπαρά – είναι ένα γλυκό που τα έχει όλα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρία αυγά μία κούπα ζάχαρη 200 γραμ. μία βανίλια 200 γραμ. γιαούρτι δύο κούπες αλεύρι ισοδυναμούν με 280 γραμ. δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ μισό κουταλάκι κανέλα τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε το αλεύρι μία τσιμπιά αλάτι όταν χτυπάμε τα αυγά
Ένα μήλο καθαρισμένο σε λεπτά φετάκια το ρίχνουμε στο τέλος το μείγμα
Για επάνω θα χρειαστούμε ένα μήλο κομμένο σε φέτες με τη φλούδα και 30 γραμ. βούτυρο λιωμένο το ρίχνουμε πάνω το βάλουμε στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα
ψήθηκε σε 1 h και ¼ το άλειψα γύρω-γύρω όταν ήτανε ζεστό με μαρμελάδα με το πινέλο για να γυαλίσει και πάνω έριξα κανέλα και ζάχαρη άχνη και προτού το ψήσω στη μέση έβαλα και λίγα καριδια
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Ωραία συνταγή για μηλόπιτα, με ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση
Υλικά
4 αυγά
250 ml φυτικό λάδι
200 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml γιαούρτι
300 gr αλεύρι
1 μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 μήλα
Σταφίδες
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το λάδι, το γιαούρτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέστε αυγά, αλεύρι, μπέικιν και βανιλίνη. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί, τοποθετήστε τις φέτες μήλου κάθετα στη ζύμη σε σειρές όπως φαίνεται στην φωτογραφία και ρίχνετε και τις σταφίδες. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βγάζετε από το ψυγείο το φλιτζάνι με το μείγμα γιαουρτιού και αλείφετε τη ζεστή μηλόπιτα.
Αυτή ήταν η συνταγή! Καλή επιτυχία!