Συνταγές
Ωραία ιδέα για πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και αλλαντικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “Οι Συνταγές Της Παρέας – Σπιτικά Και 🇬🇷Ελληνικά”.
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
½ πιπεριά πράσινη αρωματική ( σπέτζα)
½ πιπεριά κόκκινη Φλώρινας
30 γρ. μαϊντανό + για το γαρνίρισμα
4 φέτες γαλοπούλα ψητή, η ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει π.χ. σαλάμι
60 γρ. μαγιονέζα + για την επιφάνεια
15 γρ. κονιάκ
1 πρεζα ανθό αλατιού
500 γρ. αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c στον αέρα.
Πλένουμε την φλούδα στις πατάτες, στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, και επάνω αδειάζουμε το αλάτι φτιάχνοντας ένα υπόστρωμα αλατιού. Βάζουμε επάνω τις πατάτες, σκουπισμένες και τρυπημένες με πιρούνι, μόνο από πάνω, να ψηθούν για μια ώρα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά καρέ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, και το αλλαντικό που επιλέξαμε, και τα βάζουμε σε Μπασίνα.
Όταν βγουν οι πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στα δυο, τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν, και μόλις είναι έτοιμες, αφαιρουμε μέρος από την σάρκα τους, και το βάζουμε στην Μπασίνα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τις αλατίζουμε .
Σε άλλο μπολ ενώνουμε την μαγιονέζα, με το κονιάκ, και μετά αναμειγνύουμε με τις πατάτες.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες, και με την επιπλέον μαγιονέζα που κράταμε, στολίζουμε την επιφάνεια της κάθε πατάτας, τέλος τις πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Σημειώσεις:
Οι πατάτες, δεν παίρνουν καθόλου αλάτι, από το ταψί.
Το στρώμα αλατιού, το αφαιρουμε μαζί με την λαδόκολλα, και το πεταμε.
Γενικά ψήνονται τέλεια, τα λαχανικά πάνω στο αλάτι, βγάζουν όλα τους τα αρώματα, θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι για ώρες.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “Οι Συνταγές Της Παρέας – Σπιτικά Και 🇬🇷Ελληνικά”.