Συνταγές
Πανέμορφη λαχταριστή και με ωραία παρουσίαση πατατοσαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
6 πατάτες βρασμένες
4-5 αυγά βρασμένα
1 μικρό βαζάκι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
Τρυφερά εσωτερικά κοτσάνια από σέλερι ,καλά καθαρισμένα από τις ίνες και τα τρυφερά εσωτερικά φύλλα ψιλοκομμένα, (ή σέλινο)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Λίγο ξύδι
Πιπέρι
1 βάζο μαγιονέζα, περίπου 600 γρ., (ανάλογα πόσο πλούσια τη θέλουμε, βάζουμε και ανάλογη ποσότητα)
Λίγο λαδάκι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μπόλ με νερό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει .
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μυρίζει μέσα στην πατατοσαλάτα έντονα, όσο και αν μείνει .
Βράζουμε τις πατάτες κατά προτίμηση με τη φλούδα, (δεν τραβούν νερό εσωτερικά με αυτόν τον τρόπο), σε αλατισμένο νερό ,τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους .
Ψιλοκόβουμε το σέλερι, το αγγουράκι τουρσί,το κρεμμύδι και τα αυγά .
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μαζί σε μπόλ, προσθέτουμε πιπέρι, λίγο ξύδι, λίγο λαδάκι αν βάλουμε, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε .
Αν θέλουμε να τη βάλουμε σε κάποια φόρμα, βάζουμε στο εσωτερικό της μεμβράνη για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε αργότερα .
Βάζουμε στο ψυγείο κάποιες ώρες, σκεπασμένη και από το πάνω μέρος με μεμβράνη, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με ότι υλικά θέλουμε .
Την επόμενη φορά δοκιμάστε μισή ποσότητα μαγιονέζα και μισή γιαούρτι και θα με θυμηθείτε .
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.