Συνταγές
Ωραίο ψωμάκι σπιτικό που όλοι το αγαπάμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Τέμενη αγαπημένη.”.
ΥΛΙΚΑ
200 κιτρινο από τους μύλους Ασημακοπουλοι
200 Βοσινακη
200 Αχαικης τσουρεκιου
130 προζύμι – αν δεν έχεις προζύμι γίνεται με μαγιά
10 αλάτι
420 νερο.
Εκτέλεση
ΌΛΑ τα υλικά στο μπόλ ανακάτεμα με τα χέρια.
Ξεκούραση 2 ώρες. Έκανα 5 διπλώματα ανά 1 ώρα. Το άφησα 3 ώρες να φούσκωσει. Κανουμε μορφοποίηση και μπήκε καλαθάκι και ψυγείο για 15 ώρες.
Ψήθηκε σέ καυτή γάστρα και προθερμασμενο φούρνο.
Όταν το βαζουμε στην γάστρα χαμηλωσα την θερμοκρασία στους 230βαθ για 20’μετα έβγαλα το καπάκι χαμηλωσα την θερμοκρασία στους 210 για 20’μετα άλλα 5’με την πόρτα ανοιχτή για να φύγουν οι ατμοι.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Τέμενη αγαπημένη.”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ψωμάκι στη γάστρα
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Κωτσου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Απο την φιλη χρυσοχερα Φωτεινη..υπεροχο..
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
600ml νερό
1 φακ.μαγια
1 κ.γ ζάχαρη
3 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα και μόλις ομογενοποιηθούν ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι !
Λαδώνουμε μια λεκάνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-2½ ώρες!
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε 2 καρβελακια! Πασπαλίζουμε με αλεύρι και βάζουμε στη γάστρα με λαδόκολλα!
Ψήνουμε 180 αέρα , με κλειστό καπάκι για 45-50 λεπτά!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Κωτσου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ