Connect with us

Κρεας

Ψητό αγριογούρουνο για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η συνταγή αυτή απαιτεί προετοιμασία του κρέατος, τουλάχιστον δύο ημερών, πριν το μαγειρέψετε. Οι δόσεις των υλικών είναι για ένα κιλό κρέατος. Υλικά για τη μαρινάδα Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί. 6 κουταλιές σούπας ξύδι 2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες 3-4 σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια κόκκους μαύρου πιπεριού βασιλικός δάφνη θυμάρι αλάτι Προετοιμασία Τοποθετούμε το κρέας […]

Published

on

agriogourouno 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή αυτή απαιτεί προετοιμασία του κρέατος, τουλάχιστον δύο ημερών, πριν το μαγειρέψετε. Οι δόσεις των υλικών είναι για ένα κιλό κρέατος.

Υλικά για τη μαρινάδα
Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί.
6 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
3-4 σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια
κόκκους μαύρου πιπεριού
βασιλικός
δάφνη
θυμάρι
αλάτι

Προετοιμασία
Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα την οποία έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα βαθύ σκεύος.

Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για δύο μέρες. Μπορείτε να το αφήσετε τώρα τον χειμώνα ακόμη και έξω στο μπαλκόνι, αλλά σε προφυλαγμένο σημείο, σε περίπτωση που δεν έχετε χώρο αρκετό στο ψυγείο.

Εκτέλεση
Βγάζουμε το κρέας από το μαρινάδα, το στεγνώνουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε ελαφρά. Σ’ ένα ευρύχωρο ταψί στρώνουμε κομμάτια από μπέικον και πάνω του τοποθετούμε το κρέας και στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το υπόλοιπο με μπέικον. Βάζουμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο ζεστό φούρνο για ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Στο διάστημα αυτό βράζουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει μαζί με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα μέχρι να μείνει περίπου η μισή ποσότητα. Έχει πικάντικη και όξινη γεύση η μαρινάδα αλλά θα δώσει πλούσιο άρωμα στο αγριογούρουνο.

Μετά από ψήσιμο στο φούρνο για 45 λεπτά το κρέας έχει αποκτήσει βαθύ καφέ χρώμα και κολυμπάει σε ένα καραμελωμένο ζουμί ενώ το μπέικον έχει λιώσει, Τότε με μία κουτάλα παίρνουμε το ζουμί από το ταψί με το κρέας, το ρίχνουμε στην μαρινάδα και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις. Με το ζουμί αυτό περιχύνουμε το κρέας που ψήνεται ακόμη μέσα στο φούρνο.

Ψήνουμε για λαλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει (τα πιάτα ζεσταίνονται βουτώντας τα σε καυτό νερό και σκουπίζοντάς τα μετά προσεκτικά). Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα συνοδεύσει το αγριογούρουνο ως εξής: Συγκεντρώνουμε ξανά το ζουμί του κρέατος από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρόλι και προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστού νερού.

Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του τσαγιού αλεύρι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρόλι με το ζωμό όπου το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Μπορείτε να σερβίρετε το αγριογούρουνο με τη σάλτσα χωριστά. Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορείτε να συνοδεύσετε το κρέας με φουρνιστές πατάτες και κάστανα, στα οποία ταιριάζει πολύ η σάλτσα της μαρινάδας.
Και να ανοίξετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί για να τσουγκρίσετε και να ευχηθείτε Καλές γιορτές!
knf

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές7 λεπτά ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές16 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές18 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές20 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές22 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Exit mobile version