Συνταγές
Ότι έχει ζυμαράκι μας τρελαίνει – φανταστική χορτόπιτα με πολύ ώραιο τραγανό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω διάφορα χορταρακια έτοιμα ψιλοκομμένα, για 15′ τουλάχιστον.
Όπως, πράσο, μαραθα πολλά, άνηθο, κρεμυδακια φρέσκα, λαπατο καυκαληθρες, παπουλακια, τζοχους τρυφερούς, αντίδι, μαϊντανό σέλινο, κολοκύθα πορτοκαλί.
Όλα μαζί 3 κούπες έβαλα σωταρισμενα. . Στο τέλος έριξα όταν κρυώσει, μισή κούπα τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια και μισή κούπα τυρί κασέρι λάιτ αυτή την φορά..
Για την ζύμη…
1 μεγάλο μπρίκι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλατακι γύρω στο 1 κουταλάκι κοφτό
Και αλεύρι για τσουρέκια τόσο όσο να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη. Προς το τέλος ρίχνουμε 1 κρασοποτηρο γεμάτο ελαιόλαδο και ζυμωνω όμορφα. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 ώρες σήμερα. Ταμπούρλο είχε γίνει. Παραλίγο να ξεχυλισει κάτω. Φυσικά επάνω στην σόμπα για ζεστασιά..
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Παίρνω ουμε το περισσότερο κομμάτι και με λαδωμένα χέρια ανοίγω σιγά σιγά αναλόγως τό ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Και φυσικά και ελαιόλαδο από κάτω.
Τώρα αφού βάζουμε και αλατοπιπερο ρίγανη στην γέμιση και 2 αυγό και 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό, ανακατεύουμε καλά και Την ρίχνουμε όλη. Ύστερα βάζουμε το άλλο φύλο, πάλι στρώνουμε με τά χέρια, παίρνω τίς άκρες και τίς γυρίζουμε να σφραγίσουν το από πάνω φύλλο.
Ξανά λίγο ελαιόλαδο και βάζω σέ προθερμασμενο φούρνο στους 200 αντιστάσεις να ψηθεί. Μέχρι να χρυσισει. Όμως στο 10 λεπτο βγάζουμε την πίτα και την κόβω με το μαχαίρι της πίτσας και ύστερα συνεχίζουμε το ψήσιμο κανονικά.
Εγώ με το δικό μου φούρνο πάντα χάμω και πάνω στην σκαρα όμως τού φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.