Συνταγές
Τέλεια στριφτάρια καλοφτιαγμένα – χορτοπιτάκια με τραβηχτό φύλλο….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλεύρι περίπου 700 γρ.
125 γρ λιωμένο βούτυρο
125 ml λάδι
Για τη γέμιση
Ζεματαω τα σέσκουλα για 3-4 λεπτά τα στραγγίζω πολύ καλά και τα αφήνω να κρυώσουν για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτω και το φρέσκο σπανάκι που το έχω κόψει το φρέσκο κρεμμυδάκι λίγο αλάτι το άνηθο και το τριμμένο κατσικίσιο τυρί….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη ζυμώνεται και χωρίζεται σε πολλές μπάλες ( εγώ έκανα 10 ) Μπορείτε να τα κόψετε και σε λιγότερα κομμάτια και να τα κάνετε σε μεγάλο ταψί σαν σαλιγκάρι στριφτή δηλαδή.
Οι μπάλες βυθίζονται στο βούτυρο και στο λάδι ( που έχουμε ανακαλύψει) , το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό για να μην παγώσει το λάδι, αλλά να μην είναι και ζεστό!
2. Ανοίξτε κάθε μπάλα τρίβοντας με τα χέρια μέχρι να γίνει διάφανη, χρησιμοποιώντας το μίγμα από το βούτυρο.
3. Πασπαλίστε τη γέμιση σε κάθε φύλλο.
4. Φτιάξτε μακριά ρολά που κυλούν σε σαλιγκάρια
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.