Συνταγές
Τηγανιτά χορτοπιτάκια σε πουγκάκια – Πεντανόστιμα – Μπορείς να προσθέσεις ακόμη και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Άσπας”
Κομμάτια 25-30
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό 220 ml
½ φλιτζάνι λάδι
1 σφηνάκι ρακί η ούζο η κρασί
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο αλάτι
500 γρ αλεύρι γ. ο. χ
Για την γέμιση
1 κρεμμύδι ξερό η φρέσκο
300 γρ σπανάκι φρέσκο (βρασμένο)η 300 γρ κατεψυγμένο
Μαραθo και δυόσμο η άνηθο
Αλατάκι
Φέτα 100 γρ(προαιρετικά για αρτησιμη εκδοχή)
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και ελαστική. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Για την γέμιση
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι . Ρίχνουμε και το σπανάκι. Εγώ προτιμώ το κατεψυγμένο και το βάζω κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς ξεπάγωμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για να βγάλει το σπανάκι τα υγρά του και να σωταριστεί καλά με το κρεμμυδάκι.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και το αλάτι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αν την θέλαμε την γέμιση μας νηστίσιμη η δεν μας αρέσει η φέτα απλά δεν βάζουμε.
Μόλις κρυώσει λίγο το σπανάκι βάζουμε την φέτα και ανακατεύουμε. Προτιμώ συνήθως να κάνω και με φέτα και χωρίς γιατί μόλις κάνω τα πιτάκια τα καταψύχω.
Για τα πιτάκια
Ανοίγουμε το φύλλο κόβουμε σε λωρίδες στρώνουμε την γέμιση κλείνουμε επανωτά καλά τσιμπάμε και λίγο τις άκρες και στριφογυρίζουμε σαν σαλιγκάρι.
Για ακόμα πιο απλά ανοίγουμε σε στρόγγυλα κομμάτια κόβουμε με το καπάκι από το multi βάζουμε την γέμιση μας και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα. Σε αυτό το σημείο τα πιτάκια μας καταψύχονται Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Είναι τέλεια φανταστικά και πεντανόστιμα
TIPS
Αν τα καταψύξουμε, όταν θέλουμε να τα τηγανίσουμε τα τηγανίζουμε κατεύθειαν από την κατάψυξη χωρίς ξεπάγωμα Απλά φροντίζουμε η Φωτιά μας να είναι σε μεσσαία ένταση για να ψηθούν και από μέσα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Άσπας”