Ορεκτικα
Φανταστικά χορτοπιτάκια μπαστουνάκια με σπιτικό φύλλο, τέλεια φτιαγμένα με πολλά μυρωδικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ό.χ. Εγώ χρησιμοποιώ ΚΟΥΛΑ
1 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμάρια χλιαρό νερό
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ βαζουμε όλα τα υλικά..τα ανακάτεψα.. στη συνέχεια πρόσθετουμε το νερό χλιαρό….και το άφησουμε να χτυπηθεί με το γάντζο περίπου για 5’….
Στη συνέχεια βάζουμε το ζυμάρι μου σ’ένα λεκανακι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60′
ΥΛΙΚΆ ΓΈΜΙΣΗΣ
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό πράσα
2 ματσάκια καυκαλήθρες
2 ματσάκια μυρώνια
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε όλο το σπανάκι, κόβουμε ροδέλες μικρές τα πράσα, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,ολα τα μυρωδικά και τα στεγνώνουμε αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και τα τρίβουμε πολύ καλά
Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο υπάρχει και η δυνατότητα να Τη βάλετε στο ψυγείο..Και την άλλη μέρα τα το φτιάξετε
Το υλικό της γέμισης..Είναι για να φτιάξουμε περίπου…
76 κομμάτια…
Το υλικό για το ζυμάρι…
38 μπαστουνακια
Το κάθε ζυμαρακι είναι 90 γρ …φτιάχνουμε ένα στενομακρο φύλλο και το κόβω στη μέση…τυλιγουμε από τη στενή πλευρά…
Από πάνω τα περνάω λάδι μ’ένα πινέλο
Ψήσιμο πάντα στο κάτω μέρος του φούρνου, καλά προθερμασμενος στους 200° πάνω κάτω για περίπου 40′
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.