Συνταγές
Φανταστικός πολίτικος χαλβάς και από γεύση και πανέμορφη παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χαλβάς πολίτικος με γάλα, βούτυρο και κράνμπερις!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια γάλα
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
Κράνμπερις
Κανέλα για το γαρνίρισμα (αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, πανω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.
Το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα και τα κράνμπερις κι ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς
Τον μεταφέρουμε σε φόρμα κι όταν κρυώσει ελαφρά , τον αναποδογύριζουμε σε μια πιατέλα.
Γαρνίρισμα με κανέλα ή ο,τι αλλο επιθυμείτε
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ΧΑΛΒΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ)
1 lt νερό
3 πορτοκάλια ολόκληρα αλεσμένα (με τη φλούδα)
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. ινδοκάρυδο
1 κουτ. γλυκ. βανίλια
300-400 γρ. κουβερτούρα
800 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει. Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τον χαλβά με την σοκολάτα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή και με σαντιγί.