Συνταγές
Υπεροχη συνταγή : Χαλβάς σιμιγδαλένιος το τέλειο κέρασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζαχαρη
4 ποτήρια νερο
Ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
1κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ.γαρύφαλο
Μισό ποτήρι αμυγδαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στην κατσαρολα το λαδι με το σιμιγδαλι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα μεχρι να παρει ωραιο χρωμα.
Μετα ρίχνουμε την κανελα,το γαρυφαλο,την ζαχαρη και το νερο ανακατευοντας συνεχως
.Τελος ρίχνουμε το ξυσμα.Μολις ξεκολουσε το μιγμα απο την κατσαρολα το βγάζουμε απο την φωτια.Εριξα τα αμυγδαλα αφου πριν τα ειχαμε ξεφλουδισει,καβουρδισει και τα κόβουμε νυχατο σχημα.
Απο γευση θα μου πουν οι συναδέλφοι αυριο.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς αλλιώς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες γάλα
1 μισή κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 μισή κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Μισή κούπα νισεστε
200 γμ βούτυρο
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
100 γμ κουβερτούρα
Κανέλα γαρίφαλο
Φυστίκια Αίγινας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά τα 5 πρώτα υλικά μόλις πήξει ρίχνουμε βούτυρο και μαστίχα βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα παραπάνω από το μισό και στο υπόλοιπο την κουβερτούρα και λιώνει όσο είναι ζεστό
Συμπλήρωνουμε στην φόρμα λίγο μέλι από πάνω κανέλα γαρύφαλλο φυστίκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”