Συνταγές
Φτιάξτε την πιο νόστιμη κοτόπιτα – η γεύση της συγκλονιστική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Jessie Souki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα, μόνο το φιλέτο, ήταν περίπου 600-700 γραμμάρια ωμό)
ένα μεγάλο κρεμμύδι
δύο καρότα
μια πιπεριά κίτρινη
μια πιπεριά κόκκινη
μια πιπεριά πράσινη
μια κρέμα γάλακτος 200 ml (εγώ έβαλα λαιτ)
300 γραμμάρια κίτρινο τυρί (έβαλα γραβιέρα Αμφιλοχίας)
μαϊντανό (έβαλα αποξηραμένο περίπου δύο κουταλιές της σούπας)
δύο αυγά χωριάτικα
πιπέρι
φύλλο έτοιμο κατεψυγμένο στρογγυλό, ήταν εννιά φύλλα
(Μπορείτε να φτιάξετε δικό σας, εγώ δεν ξέρω να φτιάχνω)
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Εσείς μπορείτε να προσθέσετε αλάτι κι άλλα μπαχαρικά, κουρκουμά, κάρυ ή να βάλετε μανιτάρια, αλλαντικά, καλαμπόκι, να σβήσετε με κρασί κι ο,τι άλλο θέλετε.
Βράζουμε το κοτόπουλο κι όταν κρυωσε λίγο, το κανουμε με τα χέρια ίνες, όπως κάνουμε το καταΐφι. Μετά βαζουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι κι βαζουμε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μετά το καρότο τριμμένο και μετά τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Προσωπικά τα κόβουμε όλα ελαφρώς στο μουλτι, πατώντας τρεις τέσσερις φορές (όχι όμως να γίνουν πουρές). Τα άφηνουμε δέκα λεπτά να σωταριστούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους κι βαζουμε μετά το κοτόπουλο.
Τα ανακατευουμε κ μετά σβηνουμε το μάτι κ βαζουμε την κρέμα γάλακτος, ουσιαστικά σε σβηστό μάτι, απλά κρατούσε θερμοκρασία. Τα ανακατευουμε όλα κι έπειτα , απέσυρουμε εντελώς από την εστία κι ριχνουμε τα αυγά, το τυρί, το πιπέρι και το μαϊντανό και τα ενσωμάτωνουμε κι αυτά στη γέμιση. Μετά στρωνουμε τα φύλλα στο ταψί, με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλο. Βαζουμε πέντε φύλλα κάτω, προσέθετουμε τη γέμιση κι έπειτα βαζουμε άλλα τέσσερα φύλλα από πάνω, πάλι με την αντίστοιχη διαδικασία με λίγο ελαιόλαδο ανάμεσα.
Στο τέλος ριχνουμε και λίγο σουσάμι, χάραζουμε την πίτα σε οκτώ τεράστια κομματια κι ψηνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 στον αέρα.
Η Συνταγή είναι από Jessie Souki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.