Γλυκα
Φτιάξτε αυτήν την συνταγή για μπουγάτσα και θα πάθετε πλάκα απο το πόσο νόστιμη είναι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι το καλύτερο απο την σπιτική μπουγάτσα!!! Πολυ νοστιμη συνταγη στα αληθεια.ΑΞιζει να την δοκιμασετε
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
10 φυλλα κρούστας
2 κιλά γάλα φρέσκο
2 αυγά φρέσκα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζάνι τσαγιού (όχι κούπα) σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες ή μία βανιλέτα
μια τσιμπιά αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ελάχιστο προαιρετικά
4 κουταλιές βούτυρο 100 γρ.περίπου
για επάλειψη φύλλων
150 γρ.βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το γάλα με το σιμιγδάλι σε μία κατσαρόλα. Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρι, το ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά, και τα αυγά.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε αφήνοντας το μίγμα να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανιλέτα ή τις βανίλιες και ανακατεύουμε έως ότου να πήξει. Τότε σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει.
Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας το ένα μετά το άλλο αφού τα βουτυρώνουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και την στρώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα κρούστας το ένα μετά το άλλο βουτυρώνοντάς τα.
Κόβουμε τις άκρες των φύλλων στο ταψί και τα γυρίζουμε ελαφρώς προς το εσωτερικό.
Με το μαχαίρι, κόβουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μπουγάτσα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού