Συνταγές
Φτιάξτε αρωματική καρυδόπιτα που σίγουρα θα σας αρέσει – είναι το κάτι άλλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γωγώ Κρητικού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250γρ σιμιγδάλι ψιλό
50γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Μισή κουταλιά της σούπας baking
Μισό κουταλάκι υγρή βανίλια
5 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ (εγώ έβαλα μπαχαρικών)
150 γρ ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή)
50 γρ καλαμποκελαιο
250 γρ καρύδι τριμμένο (και άλλα 50 γρ έτριψα, για να ρίξω πάνω από το κάθε κομμάτι)
30 γρ κακάο
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
Μια πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
600 ml νερό
400γρ ζάχαρη (εσείς μπορείτε να βάλετε 600γρ ζάχαρη, εγώ το ήθελα πιο ελαφρύ) και έβαλα καστανή ζάχαρη
Χυμό από μισο λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα φτιαχνουμε το σιρόπι μου, το έβρασα για 5′ και το άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει
Ύστερα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5′ στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα
Μετά σε ένα μπολ κοσκινιζουμε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε ΟΛΑ τα υπόλοιπα υλικά μου μέσα στα αυγά, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να μη φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστει στα αυγά!
Ψήνουμε στους 170°c για 40′.
Η Συνταγή είναι από Γωγώ Κρητικού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για καρυδόπιτα – ένα υπέροχο πετυχημένο γλυκάκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ζήσης Δημητρίου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Σιρόπι
Πρώτα,βράζουμε δύο ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη με χυμό λεμονιού. Για δέκα λεπτά
Για την καρυδόπιτα.
Έξι αυγά.Μισό ποτήρι ζάχαρη.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε Εναμισο ποτήρι καρύδια τριμμένα,.Ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.
Δύο κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Δύο κουταλιές κανέλλα.Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.Ένα φακελάκι μπεϊκιν.
Χτυπάμε πρώτα καλό τα αυγά με την ζάχαρη.και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί Ν24. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. ρίχνουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό.
Για την Κρέμα.
Ένα φάκελο 45 γρμμ άνθος αραβοσίτου βανίλια ,660γρμμ γάλα και τρεις κουταλιές ζάχαρη.
Βράζουμε την κρέμα και όταν κρυώσει λίγο την απλώνουμε στην Καρυδόπιτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ζήσης Δημητρίου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”