Γλυκα
Φτιάξε τη δική σου Σπιτική κρέμα βανίλια κάτι σαν άνθος αραβοσίτου
ΥΛΙΚΑ Δύο αυγά 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 βανίλιες Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι Λίγο λεμόνι Τον χυμό από ένα πορτοκάλι 1 λίτρο φρέσκο γάλα 3 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλε το γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί λίγο. Το γάλα πρέπει απλά να ζεσταθεί και όχι να βράσει. Αφού βράσει για […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- Δύο αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
- Λίγο λεμόνι
- Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε το γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί λίγο. Το γάλα πρέπει απλά να ζεσταθεί και όχι να βράσει. Αφού βράσει για δύο λεπτά, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και στη συνέχεια, ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ελάχιστο λεμόνι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στο μάτι της κουζίνας για έξι λεπτά σε μέτρια φωτιά και τέλος ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον δέκα λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει λίγο. Αφού πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σε κάποιο δροσερό μέρος για δεκαπέντε λεπτά για να κρυώσει λίγο.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε. Εγώ προσωπικά , τη βάζω σε μπολάκια μέσα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες και τη τρώω έτσι ή τρίβω λίγο μπισκότο από πάνω.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki