Συνταγές
Φρέσκος σολομός Νορβηγίας στο φούρνο – καλή όρεξη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για δύο άτομα:
2 φέτες φρέσκου σολομού Νορβηγίας
ντοματίνια
Πράσινες πιπεριές μικρές (λιγο καυτερες κατά προτίμηση)
2-3 σκελίδε σκόρδο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 μικρά κομματάκια φρέσκο τζιντζερ η σκόνη
2-3 κ σ ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα με κόκκους η απλή
Τερμερικ
Πάπρικα γλυκειά
Χυμό ενός λεμονιού και τη φλούδα του
Λίγη Soy sos
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό κι από τις δυο πλευρές και τον τοποθετούμε σε ταψάκι πυρίμαχο που έχουμε καλύψει με αλουμινοχαρτο και χαρτί ψησίματος.
Του ρίχνουμε χυμό λεμονιού, όλα τα μπαχαρικά και κάνουμε μασάζ στο ψαρι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το φρέσκο τζιντζερ, το σκόρδο, τη μουστάρδα, ελαιόλαδο και τη φρέσκια ρίγανη, soy sos, το δεντρολίβανο, τα ντοματίνια και τις φλούδες λεμονιού γύρω από το ψάρι.
Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190’C βαθμούς για 20′ περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις σαλάτες.
Σερβίρουμε σαλάτες και σολομό με την σος υποκατάστατο γιαούρτι- μαγιονέζας που σας έδειξα παρακάτω.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.