Συνταγές
Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι – Υπέροχο θρεπτικό και λαχταριστό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό φιλέτα σολομού
-1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-1 κτσ. σουσάμι
Για την σάλτσα τεριγιάκι:
-4 κτσ. σος σόγιας
-4 κτσ. χυμός λεμονιού και λίγο ξύσμα
-2-3 κτσ. κρασί
-2 κτσ. μέλι
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κτσ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ(μόνο το ζύμη)
-μισή κτσ. αλεύρι.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την σάλτσα τεριγιάκι.
Τελευταίο υλικό να είναι το αλεύρι ώστε να υπολογίσετε πόσο παχύρρευστη θέλετε την σάλτσα.
Σε ένα πυρέξ τοποθετήστε πάνω τον σολομό.
Ρίξτε την σάλτσα τεριγιάκι πάνω στον σολομό, λίγο σταγόνες ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φαίνεται μαγειρεμένος.
Όταν ο σολομός έχει ψηθεί, με ένα κουταλάκι ρίξτε πάνω του όση σάλτσα έχει χυθεί στο ταψί.
Γαρνίρετε με σουσάμι και με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Το φαγητό σας θα είναι τόσο νόστιμο που όσοι δοκιμάσουν θα νομίζουν ότι το παραγγείλατε από το αγαπημένο σας εστιατόριο ασιατικής κουζίνας.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Εδώ είναι το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.