Συνταγές
Αλμυρό μιλφέιγ με καπνιστό σολομό και κράκερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν όντως θες κάτι ξεχωριστό για το τραπέζι σου και παράλληλα νόστιμο, τότε σε προτρέπουμε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για αλμυρό μιλφέιγ με σολομό.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία κράκερ η κράκερ παντζαριού – είχα περίσσευμα –
100 γρ. καπνιστό σολομό -1 συσκευασία
250 γρ. ανθότυρο η τυρί κρέμα light η κανονικό -1 συσκευασία
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι light η κανονικό -1 κεσέ
2 κουτ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο μόνο το πράσινο μέρος
2 κουτ. άνηθο
2 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
1 πρεζα ξύσμα λεμόνι
1 κουτ. γ. ροζ πιπέρι σπασμένο σε γουδί –προαιρετικά –
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. μαγιονέζα light η κανονική
1 παντζάρι προαιρετικά – είχα περίσσευμα και το αξιοποίησα στην συνταγή –
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ, βάζουμε το ανθότυρο, η το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την μαγιονέζα, τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, και τα ομογενοποιούμε.
Ανοίγουμε, προσθέτουμε το ροζ πιπέρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο ψιλοκομμένα, και ανακατεύουμε, να ενωθούν με την κρέμα.
Ψιλοκόβουμε τον σολομό, αφήνοντας μια λωρίδα για την διακόσμηση, και μαζί με το παντζάρι ψιλοκομμένο, τα βάζουμε στην άκρη.
Βάζουμε τον υπόλοιπο σολομό στην κρέμα, και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας.
Συναρμολογούμε ως εξής : Προσαρμόζουμε τσέρκι πάνω σε πιατέλα, η αν θέλουμε σε ταπερ κατευθείαν, βάζουμε στον πάτο λίγη κρέμα, από πάνω κράκερ, στρώνουμε μια δόση από την γέμιση, ισιώνουμε με σπάτουλα, συνεχίζουμε τις στρώσεις, κρέμα – κράκερ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι κρέμα. Σπάμε τα τελευταία κράκερ που μας έμειναν, στο χέρι η στο μπλέντερ, και πασπαλίζουμε με αυτά την επιφάνεια, του μιλφέιγ .
Γαρνίρουμε ως εξής: Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο παντζάρι στην μέση, σχηματίζοντας μια οριζόντια γραμμή. Τέλος φτιάχνουμε «τριαντάφυλλα» τυλίγοντας ρολό τον σολομό, που φυλάξαμε για αυτό τον σκοπό, και μαζί με λίγα φυλλαράκια άνηθο, διακοσμούμε την επιφάνεια, βάζουμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε το τσέρκι, λίγο πριν σερβίρουμε.
Σημείωση: Αλάτι δεν βάζουμε, γιατί ο σολομός, και τα κράκερ, είναι αλμυρά.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!