Συνταγές
Φοβερό Κανταΐφι, τέλεια σιροπιασμένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα είχαμε όρεξη για ένα από τα πλέον αγαπημένα γλυκά μας, το κανταΐφι. Το σιρόπι έγινε φανταστικό και κάθε μπουκιά είναι μία εμπειρία! Βάλε αυτή τη συνταγή στο πρόγραμμα και δεν θα χάσεις.
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το κανταΐφι
250 γρ καρύδι
2 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
500 γρ κανταΐφι
300 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση του κανταϊφιού. Χοντροσπάμε το καρύδι και ενσωματώνουμε την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Κατόπιν, ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από αυτό. Την βουτυρώνουμε και στο κέντρο τοποθετούμε καρύδι.
Κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Έπειτα, περιχύνουμε με το βούτυρο που έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο είναι καυτά τα κανταΐφια, τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε εσένα που θα το κάνεις!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, μην ξεχάσεις να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!