Συνταγές
Φανταστική τυροκασερόπιτα με εξαιρετικό φύλλο που βγαίνει έξτρα τραγανή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Με 12 χειροποίητα φύλλα
ΖΥΜΗ για τα φύλλα :
650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
110 γρ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ γάλα χλιαρό
50-55 γρ. νερό χλιαρό
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ (στα πιτάκια)
100 γρ. περίπου ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι
Αφήνουμε 30 λ. να ξεκουραστεί
Χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και αφού τα κάνω πιτάκια σε μέγεθος πιατάκι φρούτου, αλείφουμε ανάμεσα με το ελαιόλαδο και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας δύο εξάδες
Βάζουμε για 1-2 ωρες ψυγείο,αφού τυλίξουμε την κάθε στοίβα σε μεμβράνη
Μπορουμε επίσης να τα βάλουμε κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά ,αφού πρώτα τα βγάλουμε για κάποιες ώρες πριν
Ανοίγουμε με χοντρό πλάστη ,απλά πιέζοντας να πάρει σχήμα στρογγυλό πασπαλίζοντας με ελάχιστο νισεστέ , την πρώτη στοίβα ( και τα 6 μαζί ταυτόχρονα! Ανοίγουν πανεύκολα) -σε αρκετά μεγάλο φύλλο
Την στρώνουμε στο ταψί μου ,λαδώνουμε το φύλλο και απλώνουμε την γέμιση
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη εξάδα και την απλώνουμε πάνω από την γέμιση
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο
Κλείνουμε γύρω- γύρω το ζυμάρι ,να δημιουργήσουμε κόθρο
Χαράζουμε με μαχαίρι την επιφάνεια της πίτας , όχι μέχρι κάτω
Αλείφουμε ξανά με πινέλο ,το μείγμα επάλειψης πίτας( γάλα + λάδι)
Πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στον αέρα στους 175 β για 35-40 λ
Ξεφουρνίζουμε ,ραντίζουμε με ελάχιστο νερό και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα ,για λίγο ,πριν κόψουμε και σερβίρουμε .
ΓΕΜΙΣΗ :
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
150 γρ. Κασέρι τριμμένο
5-6 κσ ελαιόλαδο
Μισό φλ.τσ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Λίγο Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Μισό κγ θυμάρι
Ανακατέυουμε όλα τα υλικά, γέμισης σε μεγάλο μπωλ
ΜΕΙΓΜΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ :
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Σουσάμι για πασπάλισμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.