Συνταγές
Φανταστική συνταγή για Ιταλικά μπισκότα Cantuccini με αμύγδαλα και cranberries
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
3 αυγά
200γρ Ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
500γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
1 βανίλια
100γρ βούτυρο σε κύβους
150γρ αμύγδαλα ολόκληρα ελαφρώς καβουρδισμένα
50γρ cranberries
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα υλικά με την σειρά που θα σας δώσω. Πρώτα βάζουμε τα αυγά, με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι η λεμόνι και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το βούτυρο σε κύβους.
Δουλεύουμε καλά την ζύμη πάνω στον πάγκο και μετά ρίχνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και ελαφρώς καβουρδισμένα.
Κανονικά πρέπει να πλάσουμε 2 μεγάλα φραντζολάκια, να τα ψήσουμε, να τα κόψουμε και να τα ξαναβάλουμε στον φούρνο…
Από την δική μου εμπειρία, το φραντζολάκι δεν κόβετε σωστά με τα ολόκληρα αμύγδαλα μέσα. Προτιμήστε να τα πλάσετε από την αρχή πλακέ μπισκοτάκια ή κόψτε μικρά κομματάκια τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 190°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”