» 4 μήλα (Golden)
» 250 γρ. αλεύρι
» 100 γρ. βούτυρο
» 150 γρ. ζάχαρη
» 1 αυγό
» 1 κρόκο αβγού
» 125 ml. γάλα
» 1 ξύσμα λεμονιού
» 16 γρ. baking powder (ένα φακελάκι)
» Αλάτι
» 2 κ.τ.σ. μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
» κανέλα για πασπάλισμα
– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C.
– Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει.
– Προσθέτετε τα αβγά, το αλεύρι, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
– Η ζύμη πρέπει να είναι κρεμώδης, αν είναι πολύ παχύ, προσθέτετε μικρές ποσότητες γάλακτος.
– Ξεφλουδίζετε τα μήλα και κόβετε τα 3 ½ σε φέτες και το άλλο ½ σε μικρά κομμάτια.
– Κατόπιν ρίχνετε τα μικρά κομμάτια μήλου στη ζύμη και ανακατεύετε απαλά.
– Απλώνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, προηγουμένως βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι.
– Στην κορυφή του, τοποθετείτε τα μήλα σε φέτες, όπως σε ένα ακτινικό.
– Πασπαλίζετε με 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη και κανέλα.
– Ψήνετε για 40-45 λεπτά, αφήνετε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
– Καλή απόλαυση!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.e-cook.eu