Γλυκα
Δείτε πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά ιταλικά βουτήματα σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ ½ φλ. ζάχαρη 2 αυγά και 1 κρόκο 1 ½ κ.γ βανίλια ¼ κ.γ ζάχαρη 2 φλ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα Τρίμματα ή τρούφα σοκολάτας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπήστε για […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά και 1 κρόκο
- 1 ½ κ.γ βανίλια
- ¼ κ.γ ζάχαρη
- 2 φλ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα
- Τρίμματα ή τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπήστε για 3 λεπτά να αφρατέψει.
- Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια.
- Τώρα σταδιάκα ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και χτυπήστε τα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάλτε τη ζύμη σε κορνέ ή σε μια σακούλα που θα έχετε κόψει με ψαλίδι το ένα της άκρο, κι αρχίστε να κάνετε μπισκότα πάνω σε μια λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει στο ταψί.
- Προσπαθήστε να μην είναι πολύ παχιά τα μπισκότα.
- Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα βουτήξτε τις άκρες τους στη λιωμένη σοκολάτα κι αφήστε να στεγνώσουν στον πάγκο.
- Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και τρίμματα σοκολάτας επιπλέον ή τρούφα.