Συνταγές
Πολύ ωραία μηλόπιτα λαχταριστή και μυρωδάτη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Μανου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5-6 μηλα κομμένα σε φέτες
5-6κ σ ζάχαρη
5-6 κ σ Βιτάμ λιωμμένο κρυο
1 κ γ κανελα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα σε ταψάκι με τσερκι 26 εκ λαδοκολα έριξα κάτω τις 3 κ.σ ζάχαρη τα μήλα από επάνω την υπόλοιπη ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο τα έβαλα στον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 5 λεπτά.
Για την ζύμη
1/2 φλ ηλιέλαιο
3/4 χυμό πορτοκάλι
1 φλ ζάχαρη αχνη
1/2 κ γ σόδα
1 κ γ μπέικιν παουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη άχνη και ανακατέυουμε με το σύρμα να διαλυθεί καλά προσθέτουμε τον χυμό που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα επάνω από το μπολ γιατί αφρίζει συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει μέσα το μπέικιν παουντερ .
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει και μετά ξεφορμαρουμε με προσοχή. Όταν κρυώσει καλά βάζουμε άχνη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Μανου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φανταστική Μηλόπιτα με υπέροχα αρώματα
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Χρηστάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. Η ζύμη της είναι μαστιχωτη.
Υπέροχο γλυκάκι αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους..
Υλικά:
4 Μήλα
2 κουταλ.της σούπας βούτυρο
1/2φλυτζανι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μείγμα:
4 Αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα Αλεύρι
1 κουταλ. του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα μισοφέγγαρο
Βάζουμε στην φόρμα λαδόκολλα και μετά ζάχαρη κανέλα και από πάνω τα μήλα σαν βεντάλια
με το βούτυρο.και στο φούρνο να γίνουν καραμέλα
Τα βγάζουμε και ρίχνουμε από επάνω το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.αυγα, ζάχαρη πολύ καλά χτυπημένα μετά αλεύρι μπεικιν βανίλια.
Τα ψήνουμε για 20’στους 180
Μόλις κρυώσει λίγο όχι πολύ αναποδογυρίζουμε την φόρμα και βγάζουμε την λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγη κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Χρηστάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.