Συνταγές
Φανταστικά Μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, τραγανά απέξω, μελωμένα στο εσωτερικό τους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φέτος να φτιάξουμε μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και το αποτέλεσμα πραγματικά μας εξέπληξε. Πρέπει να τα δοκιμάσεις και εσύ οπωσδήποτε! Είναι γλυκά και τραγανά όσο χρειάζεται. Εμείς τα κατ’ ευχαριστηθήκαμε!
Υλικά [περίπου 30 τεμάχια]
Για το Σιρόπι
200 ml νερό
800 γρ μέλι
1 ξύλο κανέλας
3- 4 γαρύφαλλα
Χυμό από ένα λεμόνι
Για τα μελομακάρονα
220 ml ηλιέλαιο
100 ml νερό
120 γρ μέλι
125 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
130 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
520 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κουταλάκι μπέικιν
150 γρ καρύδι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη για τα μελομακάρονα μας. Αναμειγνύουμε λοιπόν το λάδι με το νερό και το μέλι. Παράλληλα, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα, ανακατεύουμε να αφρίσει και την ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα μας.
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρύφαλλο ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Πλάθουμε σε μελομακάρονα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Μπορούμε εναλλακτικά να πατήσουμε τα μελομακάρονα πάνω στον τρίφτη.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο είναι καυτά τα βουτάμε για 1 λεπτό στο χλιαρό σιρόπι και τα βγάζουμε.
Τέλος, τα σερβίρουμε με το τριμμένο καρύδι!
Έτοιμα και για φέτος τα μελομακάρονα μας! Καλή επιτυχία και του χρόνου!
Δες το βίντεο με την συνταγή αναλυτικά:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!