Συνταγές
Φανταστικά αφράτα και πολύ μυρωδάτα σιροπιαστά κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα ή μερέντα…… Απλά τέλεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα γάλα χλιαρό 250 ml
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αβγό και 1 ασπράδι( κρατάω τον κρόκο για επάλειψη)
125 γρ βούτυρο καλό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ μαχλέπι
250 γρ αλεύρι σκληρό
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ αλάτι
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτουρα ή Μερέντα
Καβουρδισμένο αμύγδαλο για πασπαλισμα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατευουμε αρχικά με ένα σύρμα να διαλυθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε 1/2 κούπα αλεύρι από το σύνολο της συνταγής φτιαχνοντας έτσι το προζυμακι μου.
Αφήνουμε μισή ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθετουμε τα αβγά και με το γάντζο αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαχλέπι και σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι.
Τελευταία προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο ζυμώνονται συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλο μέσα στο ζυμαρακι μου. Θέλουμε τη ζύμη μου ελαστική τσιχλωτη ίσα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο σκεπασμένη τη ζύμη μου να διπλασιαστεί.
Όσο φουσκώνει η ζύμη μου ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Αφού “γίνει ” η ζύμη μου τη χωρίζουμε στα δύο και ανοίγω παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου.
Ανοίγει πολύ εύκολα.
Κόβουμε τρίγωνα κρουασάν .
Κάνουμε μια μικρή σχισμή στην μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβισουμε τη γέμιση τυλίγοντας το κρουασάν.
Γεμίζουμε με σοκολατα και τυλίγουμε.
Βάζουμε στο ταψακι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Αφήνουμε 15 – 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχω αραιώσει με λιγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αεροθερμο.
Σιροπιαζουμε αμέσως τα καυτά κρουασάν μέσα στο χλιαρό σιρόπι. Τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου ( ίσως και λίγο λιγότερο)το καθένα μέσα να τραβήξει τόσο όσο….και να γυαλίσουν
Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψακι και ρίχνουμε από πάνω άλλη μια κ.σ σιροπακι στο καθένα και τα αφήνω εκεί να τραβήξουν λίγο ακομα.
Πασπαλιζουμε αμέσως με καβουρδισμένο αμύγδαλακι
Μπορείτε να γεμίσετε και με Μερέντα…..την οποία προτείνουμε να βάλετε αφού ψήσετε και σιροπιασετε τα κρουασάν είτε με κορνέ είτε ανοίγοντας τα …..γιατί η Μερέντα είναι πολύ ευαίσθητη στο ψήσιμο και καίγεται!!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.