Συνταγές
Σήμερα πεινούσαμε και κάναμε ένα χορταστικό φαγάκι με λίγο απ ότι είχαμε…..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vaso Arletou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Χοιρινά κομματάκια από σπαλα χοιρινη που περισσέψει από ρόλο.
Καμία δεκαριά μικρά κολοκυθάκια με ανθό
4 πατατουλες μπειμπι
1 καρότο
Ένα φρέσκο κρεμμυδι(από μαγειρίτσα κάπου ξέμεινε)
Λίγο αννιθο και λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το χοιρινό με κρεμμυδάκι αννιθο μαϊντανό πιπερι αλάτι και το βράζουμε στη χυτρα 10 λεπτά με μια κούπα νερό.
Στο καπάκι της γάστρας αραδιάζουμε κολοκυθάκια πατατουλες (δεν τα τηγανισα μια χαρά εγιναν)
Ρίχνουμε και κρέας με το ζουμάκι και ψήνουμε καμία ωρίτσα.
Η Συνταγή είναι από Vaso Arletou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Μαμαδίστικο πολύ αγαπημένο φαγάκι – μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλο
2 μπαχάρια
1 κ.σ Πελτέ
1 σφηνάκι κρασί λευκο
1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λάδι στην χύτρα και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος καλά και από τις δύο μεριές. Τα βγάζουμε βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν λίγο Ρίχνουμε την πάπρικα τις ντομάτες τον πελτέ και τα μυρωδικά μου και μετά το κρέας και ανακατέυουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί Ρίχνουμε το ανάλογο νερό με βάση τις οδηγίες της χύτρας και βράζουμε 30 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνοντας στο μισό.Μετά ανοίγουμε την χύτρα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτό καπάκι να πήξει η σάλτσα
Συνόδεψε με μακαρονια που τα βραζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα καβουμε με λίγο βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.