Συνταγές
Υπερπαραγωγή Βασιλόπιτα – Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κυριακή Νικολακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
250γρ βουτυρο αγελάδος(adoro εχω βάλει)
6 αυγά
2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φαριναπ αλευρι
2 πορτοκάλια χυμό κ το ξυσμα τους
1 κγ μπέικιν παουντερ
1 βανιλια
1 κρασοποτηρο κονιάκ
1 φλ. τσ. σταφιδα ξανθιά
1 φλ. τσ. καρυδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη πολυ καλα να μας ασπρίσει το μείγμα!! Προσθετουμε το βουτυρο λιωμένο, τη βανιλια, κ το ξυσμα
Ρίχνουμε σίγα σιγά το αλευρι κ συνεχίζω το χτυπημα
Διαλυουμε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιου κ το προσθετω στο μείγμα, ρίχνω το κονιάκ κ στο τέλος ανακατευοντας πλεον με κουτάλα τα καρυδια κ τις σταφίδες αλευρωμενα
Ρίχνουμε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμενο ταψί(28)
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 ο c περιπου ώρα σε αντιστάσεις
Σε μπαιν μαρι λιώνουμε 350 γρ βανίλια υποβρυχιο με δυο κουταλιές βουτυρο, καλο ανακάτεμα κ απλώνουμε
Η Συνταγή είναι από Κυριακή Νικολακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Βασιλόπιτα από αφράτο κέικ πορτοκάλι..
Καλή Πρωτοχρονιά.. Και του χρόνου με υγεία!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
2 περίπου κούπες φαρίνα κοσκινισμένη
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ μπέικιν παουντερ
2-3 σταγόνες Βανίλια
Για το royal icing:
ασπράδι
ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
Εκτέλεση :
Σε ένα μπόλ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη . Μόλις, το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφού έχουμε κοσκινίσει την φαρίνα με το μπέκιν αρχίζουμε σιγά σιγά να τα ρίχνουμε στο μπόλ, εναλλάξ με τον χυμό πορτοκάλι.
Τα χτυπάμε έως ότου να ενωθούν καλά. Αλευροβουτυρώσουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40′. Το βγάζουμε απο τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.