Συνταγές
Υπέροχα λαχταριστά ψωμάκια, γεμιστά με τυριά και γαλοπούλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά ζύμης
100 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ νερό χλιαρό
6 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
25 γρ λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 μικρό αυγό
1/2 κουταλάκι γλ αλάτι
400 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
Τυρί τσένταρ φέτα και γαλοπούλα
Για επάλειψη
1 κουταλιά πετιμέζι με λίγο νεράκι
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει κόβουμε ζυμαράκι βάρους 70 γραμμαρίων το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στο κέντρο βάζουμε το τυρί και την γαλοπούλα.
Κλείνουμε το κάνουμε μπαλάκι και το βουτάμε στο νερό που έχουμε διαλύσει λίγο πετιμέζι, αμέσως μετά στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μισή ωρίτσα να ανέβουν, ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε 35 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”