Συνταγές
Υπέροχο ψωμάκι γευστικό και πεντανόστιμο με ελιές, λιαστες ντομάτες, ρίγανη ή και χωρίς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
800 γρ.κιτρινο χωριατικο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
550 γρ.νερο χλιαρό
20 γρ.αλατι
20γρ. ζάχαρη
20 γρ μαγιά ξηρή
50 γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό,τη ζάχαρη,το αλάτι,το ελαιόλαδο,τη μαγιά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, δεν ζυμωνω. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Το καλοκαίρι βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο. Το φτιάχνουμε από το βράδυ και το
ψήνουμε ,το πρωί,στη γάστρα.
Το πρωί, παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζω σε δύο καρβελακια .Τα ανοιγουμε , σαν ένα φύλλο πίτας, μικρό και αρχίζουμε και το διπλώνουμε . Διπλωνουμε και το πατάΜΕ με τα δάχτυλα μου, να ενώνετε η ζύμη.
Με αυτό, τον τρόπο,το κάνουμε καρβελακι, στρογγυλό ή μακρόστενο. Το ένα το γέμισα, με ελιές,λιαστες ντομάτες και το ράντισα,με ρίγανη.
Στρώνω λαδόκολλα,στη γάστρα και βάζουμε τα ψωμάκια μέσα. Τα χαράζουμε , λίγο από πάνω και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νερό ανακατεμένο.
Στο τέλος ραντίζω με αλεύρι κιτρινο.
Τα αφήνουμε ,να ξεκουραστούν, για 30 λ. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 β.στις αντιστάσεις για 40 λ.με κλειστό καπάκι και
20 λ. με ανοιχτό καπάκι.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.