Συνταγές
Υπέροχο καλόμαγειρεμένο και λαχταριστό φαγάκι – νοστιμότατο μυδοπίλαφο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμενα
1 .5 φλ ρύζι κίτρινο
3 φλ νερό
Λίγο άνιθο
Λίγο μαιντανό
1 φρέσκο κρεμυδάκι
1 σκόρδο σκορδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες σε κυβακια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάω το πρώτο νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ντομάτες αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ρύζι ανακατέυω λίγο να τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε το νερό και τον χυμό ντομάτας
σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου .Πεντε λεπτα πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι. Αφηνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ελιοκρεμυδοπιτάκια πεντανόστιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”
Εχουν τελεια γευση. Τα κρεμυδια ,ψημενα,και γλυκα
Η ζυμη τραγανη.
Υλικά για τη ζύμη
3 κουπες ,περ 300 γρ αλευρι χωριατικο
1 κγ κοφτο ξηρη μαγια
1 κ γ αλατι
2 κ σ ουζο
Μισο φλ καφε λαδι
Λιγο θυμαρι
1 και 1/4 κουπες νερο χλιαρο
Φτιαχνω τη ζυμη και την αφηνω να φουσκωσει
Γεμιση
Ελιες ,
Ενα κρεμυδι σε πολυ λεπτες φετες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθετουμε στη ζυμη τις ελιες
Χωριζουμε τη ζυμη σε 4 κομματια
Βάζουμε τα κρεμυδια οπως στη φωτογραφια ,δίνουμε στο ζυμαρι σχημα σαλιγκαριού ,το παταμε απο πανω ,κάνουμε τρυπούλες με το πηρουνι,πασαλειζουμε με φυτικη ,ριχνουμε σουσαμι και τοποθετουμε σε ταψακι που ειχε ελαιολαδο και σιμιγδαλι
Ψήνουμε για περιπου τρια τεταρτα σε αντιστασεις στους 200
Μετα το πρωτο μισαωρο,ξαναλαδωνουμε απο πανω
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”