Συνταγές
Γιατί έχουμε τρέλα με τα όστρακα! Μύδια λευκό σαγανάκι.. το αγαπημένο μας!
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε τα μύδια και βγάζουμε το μισό κέλυφος.
Σε μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω πράσινη καυτερή πιπεριά, (γίνεται και με κανονική).
Προσθέτω τα μύδια με κέλυφος και λίγα ακόμη τελείως καθαρισμένα για 1-2 λεπτά, 2 κτσ. μουστάρδα, ανακατεύω προσεκτικά, το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο νεράκι.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, να πάρουν μια βράση και αφού σβήσω το μάτι ρίχνω λίγη φέτα τριμμένη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Φανταστικό Πιλάφι με θαλασσινά ….
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε για 10 λεπτά 3 φλιτζάνια νερό, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις καραβίδες.
Σε ένα μικρό πλακερό σοτάρετε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι «εσαλότ» ψιλοκομμένο, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι και 1,5 φλιτζάνι ρύζι.
Στο τέλος προσθέτετε 3 – 4 ντοματίνια κομμένα στα 4 και ανακατεύετε.
Σβήνετε με 2,5 – 3 φλιτζάνια φιλτραρισμένο ζωμό από τα κεφάλια των οστρακόδερμων.
Σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε 5 γαρίδες και 2 καραβίδες καθαρισμένες και χοντροκομμένες και 1 καλαμαράκι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος με κουζινόχαρτο και μετά με το καπάκι του και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Προσθέτετε 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο, αφρατεύετε ανακατεύοντας με 2 πιρούνια το πιλάφι και σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.