Συνταγές
Υπέροχο λαχταριστό πρωινό!! Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Geo Fot-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Κολοκυθάκια 1 κιλό
Κρεμμυδι 1
Δυοσμος 1/4 ματσάκι
Δυοσμος 3-4 φύλλα
Αλατι 1 κτγ
Γιαουρτι 200 γρ στραγγιστό
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 200 γρ
Μπέικιν Πάουντερ 1 κτγ
Φέτα 300 γρ τυρί
Αυγα 3
Ελαιολαδο 50 γρ
Βουτυρο 70 γρ παγωμένο
Γραβιέρα 250 γρ τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε σε ένα τρίφτη 1 κιλό κολοκυθάκια. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι στα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά τους. Συνεχίζουμε κόβοντας 1 κρεμμύδι,το μαιντανό και τα τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ,το μαιντανό ,το δυόσμο και το τριμμένο κολοκυθάκι.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι Γ.Ο.Χ ,το μπέικεν και το τυρί και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα ταψί 36 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 180c. Μετά απο 30 λεπτά βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλο το ταψί. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου ακόμη 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Μετα από 15 λεπτά την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “live kitchen”