Συνταγές
Υπέροχο πιάτο – θρεπτικά και λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
Συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
10 στρογγυλά κολοκύθια
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
4 κουταλιές ρύζι Καρολίνα αγυαλιστο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια χλωρά
Μάραθο
Μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τον πάτο της κατσαρόλας
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
3 με 4 κόκκους μπαχαρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό 2 λεμονιων
Κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και με ένα μικρό κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα, όχι εντελώς.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά, τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, την ψίχα των κολοκυθιων, το ρύζι πλυμένο και ζυμώνουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο ή σε γάστρα που στον πάτο έχουμε βάλει τα καρότα κομμένα σε ροδέλες ένα κρεμμύδι και τα μπαχαρια.
Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση των κολοκυθιων, ελαιόλαδο σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στην αρχή στο πιο δυνατό και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 230 βαθμούς, σύνολο περίπου μια ώρα να μαλακώσουν τα κολοκύθια αλλά να μην λιώσουν.
Αφαιρούμε το ζουμακι και το δένουμε με όσο κορν φλάουρ χρειαστεί, αναλόγως πόσο είναι.
Χτυπάμε τα ασπράδια ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας, το λεμόνι και ζεστό ζουμακι και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά να βράσει 1 με 2 λεπτά, έτσι με αυτόν το τρόπο εάν χρειαστεί να ζεσταθεί το ζουμάκι κάποια στιγμή, δεν κόβει.
Συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”