Συνταγές
Υπέροχο και απολαύστικο γλυκάκι με παντεσπάνι λίγο διαφορετικό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
8 αυγά ,1 ποτήρι ζάχαρη ,1 ποτήρι χυμό, πορτοκαλιού ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 2 βανίλιες, 250 gr γιαούρτι ,1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο ,μία κούπα καρύδια ψιλοκομμένα γύρω στα 80 γραμμάρια τρούφα ένα μπέικιν πάουντερ, και 500 γραμμάρια φαρίνα .
Για το σιρόπι
2,5 ποτήρια νερό ,2 ποτήρια ζάχαρη και φλούδα από πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα , και στη συνέχεια χτυπάμε τη ζάχαρη ,με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού ,το ξύσμα το γιαούρτι ,τις βανίλιες ,και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι ,μαζί με το μπέικιν ,και τη μαρέγκα
Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και την τρούφα, σε ένα λαδωμένο ταψί νούμερο 36 ρίχνουμε τη ζύμη και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 55 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω έχουμε ήδη φτιάξει το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι μόλις κρυώσει ρίχνουμε από πάνω λίγη τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”